2011. november 25., péntek

MAC sminkelésen jártam

Tegnap felhívtak, hogy ha szeretnék, akkor ma elmehetek az Allee MAC-be egy ajándék sminkelésre. Semmi különösebb apropója nem volt a dolognak, egyszerűen csak akik regisztrálva vannak náluk mint vásárlók, azoknak fel szokták ezt ajánlani. Persze igent mondtam, szalagavató óta nem sminkelt engem senki, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz az eredmény, főleg, hogy most, hogy tapasztaltabb vagyok ezen a téren, máshogy is nézem a dolgokat, mint 5 éve.

Igyekeztem kicsit már előtte gondolkodni, hogy milyen sminket kérjek. Nagyon szerettem volna kipróbálni a Copper Sparkle pigmentet, de tudom, hogy az Alleeban csak limitált szériákkal kaphatók esetleg pigmentek, egyébként ezeket a termékeket nem tartják (miért???). Két dolog volt a fejemben, az egyik, hogy csináljon valami színeset, ami azért mégsem szivárvány, tehát mondjuk a mozgó szemhéjon legyen egy élénkebb, gyöngyházfényű szemhéjpúder, és a többi szín pedig semlegesebb, a másik pedig, hogy a már korábban megvett Golden Olive pigmenthez kérek egy sminket, mert jól jönne egy új variáció, ahogy hordani tudom. A második lett a nyerő, ez a pigment ugyanis nemrég volt egy limitált kollekcióval kapható, tehát még ott volt a teszter az üzletben.

Amit én mondtam, az annyi volt, hogy ne bronzos-barnás színnel párosítsuk, mert erre a kombóra itthon is rájöttem. A lány - aki egyébként nagyon kedves volt, már korábban vásároltam nála és akkor is - a lilát javasolta, és két variációt ezen belül: felső szemhéjra a pigment, alulra lila vagy egyszerűen lilával elsatírozni a pigmentet. Az első választottam, mert megszerettem mostanában az olyan sminkeket, ahol fent más szín van, mint lent.
A smink készítése közben mindent elmondott a lány, hogy mit miért csinál, ami tök jó, és ennek pont így kell lennie.
A mozgó szemhéjamnak a 2/3-ára vitte fel kb a pigmentet, a külső sarokba pedig egy matt középbarnát kaptam, és azt hiszem, számomra ez rontotta el teljesen a sminket. Úgy érzem megerőszakolta az a barna ezt a gyönyörű, arany fényű zöld pigmentet. Sokkal jobban mutatott volna egy mély sötétbarnával vagy lilával vagy zölddel ehelyett. Az alsó szempillák tövével végülis szerintem nincs gond, de sokkal mutatósabb lett volna, ha egy élénk, vad lilával festi ki.
Mentségére legyen szólva, a legtöbb ember, aki bemegy sminkeltetni, biztos, hogy a lelkükre köti, hogy bármit csinálhatnak, csak ne legyen erős és feltűnő. Legalábbis csak ezt tudom elképzelni oknak arra, hogy ilyen light sminket kaptam, bár kifejezetten mondtam, hogy nyugodtan élje ki magát, azt csinálhat amit akar, rá bízom.


Tehát ilyen lett a szemem, és szerettem volna egész arcos képet felrakni, de... Azt hiszem ez most nem fog menni. Erős fedésű, mattító alapozót kértem a legerősebb fedésű korrektorral. Az alapozótól csodákat vártam, de egyáltalán nem győzött meg, és igazából nem tudom eldönteni, hogy maga a termék nem elég jó vagy a felvitel miatt nem tűnik annak. Lehet, hogy túl keveset vitt fel belőle? Most pont elég ronda a bőröm, úgyhogy elfér rajta bőven a fedőanyag.. A problémás részekre még vissza is ment a lány a teljes arc lealapozása után, és utána még szóltam neki, hogy mehetne rá korrektor, mert még mindig látszanak a piros pöttyök. Sőt még a korrektor után is látszottak, de már inkább nem akadékoskodtam. Púderből nem mattító, hanem fixáló púdert kaptam, de 3 órával később már teljesen fényes volt a bőröm. A szemöldökömet nem húzta volna ki szerintem, ha nem szólok, mert elvileg már csak a spirálozás volt hátra, mikor mondtam, hogy légyszi rajzolja be. Azt is mondtam, hogy a formát esetleg korrigálja a cerkával, ha gondolja, de ez nem nagyon történt meg. 

Na jó, mégis kaptok piciben egy képet, szóval elvileg ez egy erős fedésű alapozó (Studio Fix Fluid)

Nem szeretném leírni magamban sem a MAC-et, sem ezt a lányt, aki sminkelt, de sajnos az én tapasztalatom most nem lett túl pozitív. Azt hittem, hogy majd most végre kipróbálok egy MAC alapozót és korrektort, amibe belezúgok, ez lesz a mikulás ajándékom, és soha semmi mást nem fogok használni, de csalódtam.
A lány technikáját és hozzáértését nem akarom megkérdőjelezni, mert ő nagyon szépen volt kifestve, de amit most nekem kigondolt, egyszerűen nem jött össze. Mondjuk az arcomra nem találok mentséget, hogy a pattanásaimat miért nem sikerült elfedni, hát egy ezer forintos drogériás korrektorral jobb eredményt lehet elérni ezen a téren, mint amilyen az üzletből való kisétálás közben volt a helyzet..

Őszintén szólva az is megfordult a fejemben, hogy én látom nagyon haloványnak ezt a sminket, aztán kitettem egy képet a szememről facebookra, és sokan írták ugyanezt...

Ja, és a számra nem kaptam semmit, de így is annyi mindenért szóltam közben, hogy ezért már nem akartam.

Ti voltatok már sminkelésen a MAC-nél vagy máshol? Ajándék/ingyenes volt vagy fizettetek érte? Milyen tapasztalataitok lettek?

13 megjegyzés:

Felhőcske írta...

Hát ez tényleg elég gyér teljesítmény...

Tímea írta...

Elég nagy csalódás, az alapozó pedig jó szerintem, mivel vitte fel? Nekem is van ilyen alapozóm, és nem egy nagyon erősen fedő, de azért azokat el kellene fednie, amiket látni rajtad. Szerintem keveset vitt fel belőle, de tényleg szörnyű, hogy ezt nem látta, és nem vitt fel még, vagy hogy nem tudta megoldani sminkes létére, hogy szép bőrt kapjon a vendég? :S A szemed pedig tényleg halovány és semmi fantázia nincs benne..

hexi írta...

Én sokszor voltam már, így ahogy Te is, kuponnal, vagy felhívtak hogy menjek, de sosem csalódtam (szintén az Alleeban). Mindig részletesen megbeszéltük mit szeretnék, ha rábíztam, akkor közben kérdezgetett, hogy tetszik-e, stb.stb. Az tény, hogy ezek az ajándék sminkelések 30 percesek, tehát nincs túl sok idő rá, ha valaki full sminket kér (alapozótól a rúzsig), és mivel én amúgy is MAC alapozókat használok, nálam ez szempont se volt soha. Úgyhogy valami extra szemet kaptam általában, egy kis szem alatti korrektor és púder frissítés, plusz kontúr, pirosító, szájfény, ennyi fér bele az időbe.

Maya írta...

Nekem is csalódás volt. Bátran állíthatom, hogy szebb sminket tudok készíteni magamnak, mint amit ott kaptam, ráadásul nem fixálni semmivel egy alapozót... olyan voltam hazaérve mint aki olajosbödönbe esett. Ja és a korrektort nekem is kérnem kellett. A szemhéjpúder szinte pacsmagolva került a szemhéjamra, a tiéd ahhoz képest gyönyörűen el van dolgozva. Sajnálom a sminkedet, teljesen visszafogja a pigment csillogását ez a hétköznapi natúr barna. Pedig valami nagyon ütőset ki lehetett volna ebből hozni. Az alapozó/korrektor kérdésben viszont adj még esélyt a MAC-nek, mert szuper dolgaik vannak. Én csak neten jártam utána azoknak, amiket használok és beváltak. A sminkeléskor használt (akkor förtelmesnek látszó) alapozót használom naponta, és imádom. Viszont nem is a sminkelés hatására vettem meg, hanem még előtte.

suzie írta...

hexi: hát ezt nem mondták, hogy fél óra van, meg egyébként engem 1 órán át sminkelt a lány, és még amikor végeztünk, akkor sem volt ott a következő sminkalany. De ha ez így van, hogy vagy szép szemsminket kapsz vagy szép arcfestést, akkor semmi probléma nincs azzal, csak szóljanak és választok. Mert én most az alapozóra és a korrektorra tényleg kíváncsi voltam, és ha ezeket rendesen felteszi, lehet hogy visszamegyek hozzá és megveszem, amivel ő ugye jól jár, mert jutalékban van..

Danka írta...

Az én bőrömön ugyan így viselkedik a studio fix fluid. Mintha leolvadna , eltűnne stb + hosszú távon a mitesszeresebb is lett tőle a bőröm.
Egy ideig estee lauder alapozót használtam de az meg túl erős fedésű volt így adtam egy lehetőséget a mac pro longwearnek. Az szépen fed ,nem olvad le és tényleg sokáig bírja. Na kb. ezt az alapozót nem ajánlotta senki az én bőrömre.

suzie írta...

Köszi Danka, legközelebb ha MAC felé járok, szerintem felrakatom!

Monday írta...

Épp azt néztem a képeken, hogy milyen kis gyengus. És csak utána olvastam el miért ilyen. Szerintem ez nagyon gyenge. Nekem a lelkemre kötötték, hogy nem lehetek náluk sminkes, mert nekik csak csilli-villi tanfolyamokat végzett sok gyakorlattal rendelkező szuperszakemberek kellenek. De ha lesz papírom, akkor jelentkezhetek. :DD
Én is voltam ilyen sminkelésen és elégedett voltam, 1 óra volt rá, nem kérhettem face-chartot pedig szerettem volna, de nem volt rossz. A szalagavatómra, a ballagásomra és a gólyabálomra is MAC-esek smikeltek [vagyi a Krisztián kétszer és egyszer a Zsombor] - de az az érzésem, hogy a Krisztián sminkjeit látva ő egy teljesen más kategória és ha milliomos lennék megfizetném, hogy minden nap ő sminkeljen ki még akkoris, ha csak a boltba megyek.

Unknown írta...

Az Alleeban lévő MAC egyébként elvileg teljesen más céghez tartozik, mint a többi magyarországi MAC, mert ott az a Douglashoz tartozik, szóval nem biztos, hogy ott annyira profi MAC-es emberkék sminkelnek, talán ez lehet az oka.

Blushbaby86 írta...

A Studio Finish korrektor marha jó szerintem pattanásokra, de ki kell próbálni kézzel és úgy ütögetni a bőrbe. Nekem pl. ecsettel tették fel (de mondta a sminkes is, hogy ujjal szebb a fedése és a végeredmény is, csak higiéniai okok miatt nem nyúlhatnak kézzel a vevők arcához).

Az alapozóiknál én azt vettem észre, hogy majdnem mindegyiknél másik felviteli mód válik be a leginkább, (legalábbis nálam). Több alapozójukból is kértem mintát, hogy kipróbálhassam mielőtt megveszem, mindig adtak annyit, hogy kb 1 hétig elég volt és az alatt az idő alatt kitapasztaltam hogy mutat a legszebben. Szerintem kérj te is mintát, én eddig vittem pici tégelyt magammal. (még az egyik eladólány mondta egyszer, hogy vigyek, mert elvileg nekik is kéne legyen minta-tégelyük, de gyakorlatilag alig kapnak belőle.)

A szem-smink nekem se tetszik. :(

adryenka írta...

Én nemrég volta a westendban MAC sminkelésen, majdnem egy óráig tartott, és igazi csodaszép MAC bőrt kaptam, pedig aztán az én arcomon van annyi féle szín, és eltüntette, még a sötét lilás karikáimat is:)Ráadásul tanultam egy új technikát is. Lehetséges hogy az én sminkesem jobb volt, vagy bátrabb.
Nekem ez volt a harmadik ilyen sminkelésem, és imádom, olyan mintha szülinapom lenne aznap :D De nézzétek meg a képeket, a szem nem annyira extra, de az összhatás szerintem nagyon jól sikerült.

Csiribiri Erica írta...

Szia Suzie! Ez az első kommentem, már régóta követlek de eddig csak bátortalankodtam. De ezt nem hagyhatom szó nélkül! Hát ettől bármelyik saját sminked is jobb!!! Összhatás? Miről beszélünk? Látszik a sok pötty és fénylik. Ennél még a Max Factor alapozó is sokkal szebb végeredményt produkál. A szemed...hát mint egy kezdő tinilány, aki ellopta anya sminkes bödönét! Félreértés ne essék, nem Téged fikázlak, de ez nem egy profi sminkelés eredményéhez méltó.
Suzie, ettől bármelyik sminked többet ér!
Elnézést ha túl mérges volt a hangnem de többet vár az ember egy MAC-es sminkeléstől. Csalódtam :-(

Natalie írta...

Sziasztok. Én egy sminkiskolába járok modellkedni sminkes tanulóknak. Ebben az iskolában (is) MAC-es illetve Kryolan-os termékeket használnak. Sosem csalódtam bennünk, mindig gyönyörű lett a végeredmény. Ne add fel, a MAC csodákra képes. Nap mint nap használom a bázisukat, és szerelmes leszek belé újra és újra. :)