2014. február 17., hétfő

Az év színe 2014 - Ragyogó Orchidea Lila

A Pantone Szín Intézet minden évben kiválaszt egy árnyalat, amit kikiáltanak az év színének. Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre különböző felületeken, beleértve a beauty vonalakat is. Többek közt a Sephora az, aki felkarolta a Pantone trendeket, és adja ki őket szezonról szezonra sajátmárkás smink kollekciók keretében.


A teljes cikket a Továbbra kattintva olvashatod!





A választást mindig alapos és részletekbe menő munka előzi meg, mely során gyakorlatilag az egész világot átfésülik inspiráció után kutatva, a szórakoztató ipartól kezdve a népszerű nyaralóhelyeken át a művészeti kiállításokig. (Mennyire irigylem, akik ezzel foglalkoznak!:) ) Kell is gondot és időt fordítani a döntés meghozatalára, hiszen az eredmény óriási befolyásoló hatással lesz különböző ágazatok termékfejlesztési és beruházási irányzataira. Hat a divatvilágra, lakberendezésre és építészetre, szépségiparra, valamint a termékek csomagolására és a grafikai megoldásokra.

Az idei év színének a 2013-as smaragd zöld után a ragyogó orchidea lilát választották, ami kreativitásra és eredetiségre invitálja az embert, melyeket a mai társadalomban egyre nagyobbra értékelünk. A győztes árnyalat a fukszia, a lila és a pink csodásan harmonizáló ötvözete. Örömet, szeretet sugároz és magabiztosságra ösztönöz. Olyan lila ez, ami magával ragad, elbűvöl, és ami mellett lehetetlen csak úgy elmenni.
A legszebben a mély zöldekkel, az olívazölddel, a türkizzel, a kékeszöld árnyalatokkal és a világos sárgákkal egészítik ki egymást. Életet visz a semleges és a földszínekbe, mint a szürke, bézs vagy greige anélkül, hogy túlzó vagy hivalkodó lenne.


Orchidea Lila a Beauty trendekben

Meglepően hálás árnyalat a bőrünkön viselve is: életet visz belénk, friss, üdítő hatású. Egészségesebbnek és energiától duzzadónak láttatja viselőjét. Mivel a ragyogó orchidea lilában meleg és hideg tónusok ötvöződnek, szinte mindenki bátran viselheti gondolkodás nélkül, haj-, szem- és bőrszíntől függetlenül.

A szemen viselve és egy vörös rúzzsal párosítva csábító, modern, mégis klasszikus hatást érünk el. Természetesen a hozzá közel álló árnyalatokkal is jól kijön, mint például a levendula, lila és rózsaszín árnyalatok, így nem leszünk nagy gondban rúzs és pirosító választáskor. Nem járunk rosszul egy orchidea körömlakk beszerzésével sem, amire különösen a tavaszi-nyári időszakban lesz igazán kellemes rá-rápillantani.

Mit gondoltok, jó választás volt ez a lila? Fogjátok viselni magatokon akár ruhában, kiegészítőben vagy sminkben? 

Szerintem szuper árnyalat, imádom a lilát, bár inkább sminkben, mint ruhában.

Végül jöjjön néhány kép, amiből lehet inspirálódni!


3 megjegyzés:

Effi írta...

Úristen, az a kabát valami isteni!!! Rúzsban mindenképp beújítok egy ilyen színt, gyönyörű! Ráadásul ez "fogfehérítő" árnyalat, úgyhogy még plusz előnyös is. A szememen már régóta szeretem ezt a színt, mert nem tűnök tőle betegnek, és a zöld szememet is feldobja.

suzie írta...

Én is rögtön egy rúzs után kezdtem vágyakozni :))

Anna írta...

Ezzel a kabáttal megöltél! :D Kell nekem! Most! :D