2011. január 28., péntek

Körkérdés 5.

Milyen sminket készítesz, ha nincs kedved valami újat kitalálni? Mi az, ami mindig tuti befutó? 

Az én tuti befutóm ilyenkor egy közepesen sötét, selyemfényű barna vagy szürkés szemhéjpúder egy hozzá passzoló, matt színnel a mélyítővonalban. Mostanában szemceruza helyett fekete vagy nagyon sötét barna szemhéjpúdert szoktam eldolgozni az alsó és felső szempillák tövében. Az arcomra por állagú alapozót teszek, kis bronzosító és valamilyen pirosító, ami épp kezembe kerül, mert ehhez a szemhez szinte bármi passzol. Számra ajakbalzsamot vagy egy visszafogott szájfényt viszek fel.

19 megjegyzés:

Babus írta...

Nappalra púder, barnás szemfesték, legtöbbször nyx peach pirosító, szempillaspirál és valami egyszerű szájfény. Buliba pedig ezüst-fekete szem az amit szoktam csinálni, ha nem akarok / nincs időm valami újra.

Vick írta...

Bézs alap, középbarna a mélyítővonalra, csokibarna szemceruza, fekete szempillaspirál. (sötétbarna szemem van, fekete szempillákkal) Számra pedig számhoz hasonló árnyalatú szájfény.

Ez a legbeváltabb nappali sminkem.

Bulismink pedig sötétbarna+fekete füstös smink.

Rami írta...

bézses alap, fekete tusvonal, barackos pirosító, a számra pedig világos rózsaszín szájfény.

Rita írta...

Színezett hidratáló, essence surfer babe pirosító. Vmi fényes barackrózsaszín a szemhéjra, (ha van időm akkor még mélyítővonalra sötét barnás, szemöldök alá matt bőrszín) fekete tusvonal, spirál. Szájra meg amilyen kedvem van, vmi nude/coral/pink rúzs v szájfény :)

sunbeam írta...

De jó, hogy ezt megkérdezted, mert ötletet tudok meríteni a válaszokból, ugyanis meguntam a hétköznapi, lusta sminkem. Én csak a szemem sminkelésén szoktam "spórolni", ha lusta vagyok, oda általában egy barnás smink kerül. Most épp egy világos barna szemhéjpúder és egy babarózsaszín szemhéjtus van rajtam, szintén lusta voltam reggel sminkelni. De nagyon jó ötleteket írtatok már :).
Valahogy általában az emberek barnát használnak ilyenkor. :)

Tekla Kocsis írta...

Nálam a "fekete" az örök. Felül tusvonallal, alul szemceruzával kihúzom és hatalmas pillákat varázsolok. Ha nincs is máshoz kedvem, a szememet így szeretem a legjobban kiemelni. Pirosító/bronzosító és egy kis ajakbalzsam.

Annus. írta...

Világos árnyalatú szájfény és pirosító,valamint fekete tusvonal+spirál.

http://blue-makeup.blogspot.com/

citromhab írta...

Jó kérdés. :)
Nem mindig sminkelem magam, főleg ha nagyon ramatyul aludtam, ami sajnos elég gyakran megesik. Na de amikor van kedvem / időm / energiám reggel valami tűrhető fejet összeeszkábálni, de mégis biztosra akarok menni, akkor vagy színezett hidratáló vagy egy kis alapozó, púder, pirosító, a szememet ilyenkor az Essence Ciao Bella quattro két legvilágosabb színével (+mélyítő vonalba egy kis barna) festem ki, erre ha van időm, tusvonal, majd szempillaspirál és hát a szemöldökömön is mindig van mit javítani. A számra pedig vagy simán Carmex, vagy egy kis rúzs (általában az Avonos színmegújító Cappucino árnyalata a befutó) szájfénnyel.

CandyGirl írta...

Én ha lusta vagyok???
Egy kis bézs szemhéjpúder, egy fekete cicás tusvonal, spirál, na meg egy kis szájfény és ennyi. Alapozót, púdert nem használok, nem tudok használni a rettenetes szeplőim miatt:D

dorottyazsofia írta...

Nálam általában vmi bézses vagy középbarna szemhéjpúder egész szemhéjra (vagy világosbarna szemhéjra, mélyítővonalba sötétebb), ha van időm, akkor barna szemceruza is (van, amikor csak alulra), fekete szempillaspirál, vmi melegrózsaszín/barackos pirosító és vmi halvány, ajkam színéhez közeli, melegebb tónusú szájfény vagy rúzs.

Fanni írta...

bézses-barnás megoldás, valamelyik pirosítóval, de nem viszem túlzásba.
buliba, pedig a totál fekete füstös szem, de mivel nagyon ritkán bulizok, ezért mindig könnyű valami újat kitalálni.

bettynova írta...

Szemre: alapozó, bronzos-barnás krém szemhéjfesték ujjal eldolgozva, aplikátorral!!! bronzos-barnás szemhéjfesték a mozgó szemhéjra, pillák tövébe királykék szemcerkákval vonal, szempillaspirál
Arcra: mineral alapozó, Essence Surfer babe kollekcióból pirosító (legszebb matt halvány pink)
Szájra: szájkontúr cerkával a terjes ki számat átsatírozom, erre vmi korallos rúzs vagy szájfény (ez változó, az kerül fel, ami a kezembe akad:-)

barbi írta...

Ha nincs kedvem semmi extrához, akkor bőrszínű/bézs szemhéjfesték fekete tustvonallal vagy kék szemceruzával, illetve a másik ha nincs kedvem kreatívnak lenni, az selyemfényű ezüst szürkével, spirál, arcomra púder.

Tímea írta...

szemhejalap, borszin a teljes szemhejra kicsit sotetebb barnas arnyek a melyitovanalba, fekete zseles tus a felso szempillak tovebe, szempillaspiral alul felul, alapozo, puder, pirosito, nude/rozsaszin ruzs+szajfeny

ez kb 5 perc alatt kesz van es a kegtobb idot a tusvonal teszi ki :D altalaban hetkoznap csinalok ilyen sminket ha sietnem kell valahova vagy ha nincs idom kiserletezni-sot, altalaban kiserletezni akkor szoktam, ha nem is keszulok sehova, csak unalombol sminkelgetek, aztan ha valami nagyon jol sikerul, bekerul a repertoarba:)

quika írta...

púder, natúr színű sz.púder az egész mozgó szemhéjra, és középbarna matt a sarokba(?) (v?), barna szemcerka, fekete szempillaspirál és barack pirosító, natur színű szájfény vagy carmex, plusz néha fekete tus.

Névtelen írta...

Alapozó, korrektor, pirosító, szájfény, fekete szemceruza, szempillaspirál és felül kihúzom a szememet szürkés-feketés szemcerkával.
Ez a legegyszerűbb sminkem.:)

lizamiza írta...

Nekem az örök kedvenc a tus és piros rúzs, vagy egy egyszerű színtelen szájfény:) Nagyon gyorsan el tudok készíteni bármilyen sminket, de nekem ez a kedvencem, szerintem ez bárhol-bármikor megállja a helyét!;)Barackszínű pirosító és kész is! Ja meg szempillaspirál, ami elmaradhatatlan:P

lizamiza írta...

Nekem az örök kedvenc a tus és piros rúzs, vagy egy egyszerű színtelen szájfény:) Nagyon gyorsan el tudok készíteni bármilyen sminket, de nekem ez a kedvencem, szerintem ez bárhol-bármikor megállja a helyét!;)Barackszínű pirosító és kész is! Ja meg szempillaspirál, ami elmaradhatatlan:P

lizamiza írta...

Nekem ami az örök kedvenc, az a tus, és a piros száj. Nem mindig használok rúzst, nekem nagyon adják a piros ajakbalzsamok is, vagy csak egy egyszerű színtelen szájfény. Barackszínű pirosító, szempillaspirál és kész is;)!! Nagyon gyorsan el tudok készíteni bármilyen sminket, de nekem ez a kedvencem, szerintem ez bárhol-bármikor megállja a helyét!;)