2012. január 7., szombat

TESZT - Catrice zselés tus

Igazi szerelem ez köztem és a zselés tusok között. Mióta először használtam egyet, semmi mást nem használok olyan szívesen. A felvitelük egyszerű, gyors, az eredmény pedig tartós, dörzsölésálló. Három márka zselés tusait próbáltam eddig, a Coastal Scents-, az Essence- és most a Catrice-félét.


A Coastal Scents tusa valóban krémes állagú, sűrű, igazi fekete. Teljes mértékben meg voltam elégedve vele, mikor kézhez kaptam. És ezt követően még néhány hónapig. Utána viszont elkezdett egyre csak száradni, egyre nehezebb volt bánni vele. A végén már muszáj volt kicsit trükközni, benedvesített ecsettel lehetett csak kicsikarni belőle még pár sminknyi használatot. Egy idő után ez sem segített, és kénytelen voltam új után nézni.
A feketéről sajnos nem csináltam tesztet, de másik három színről találtok ITT. A lila ugyancsak kiszáradt, a másik kettőről fogalmam sincs, mert nem használom őket.

Az Essencenek nem próbáltam ugyan a feketéjét, de két másik színt igen. A fedőképességükkel nem volt semmi gond, az állagukat ugyanakkor túl puhának találtam. Nagyon kell vigyázni, mikor az ecsetet hozzáérintjük a tushoz, különben elmerül benne. Az tehát biztos volt, hogy nem az Essence tust veszem meg feketében.

Az is eszembe jutott, hogy beruházok egy drágább darabra. Kettő jött számításba, a MAC és a Bobbi Brown tusa, mindkettőt teszteltem, de egyiktől sem voltam elájulva. A MAC puha volt, majdnem annyira, mint az Essence, a Bobbi Brown pedig olyan, mint a Coastal Scents, ami aggodalomra adott okot a száradást illetően. (És olvastam is véleményeket, hogy ez valóban be is történhet..) Egy tökéletes tusra nem sajnáltam volna 5-6000 forintot, de ezekre igen.

Nem jutott hirtelen más eszembe, mint a Catrice zselés tusa, amiből nagy nehezen a negyedik Rossmannban sikerült is olyat találni, amibe nem nyúlt bele senki. Na igen, a "kibontom az üzletben és jól széttrancsírozom" jelenségről többrészes novellát tudnék írni, de inkább hagyjuk. Hazaérve sajnálattal tapasztaltam, hogy pontosan ugyanolyan könnyed, szinte habos állaga van, mint az Essence termékének. De kezdek vele megbarátkozni, végül is elég jól használható, csak néha nehéz eltalálni, hogy ne nyomjam nyakig bele az ecsetet, de azért legyen rajta egyenletesen a festékből. A színe egyébként szép fekete, de a könnyű, laza szerkezete miatt előfordulhat, hogy nem egyenletes fedésű vonalat kapunk, hanem itt-ott átlátszik alatta a szemhéj vagy a szemhéjfesték, ami utólagosan korrigálható. Ez főleg akkor fordulhat elő, ha vastag vonalat rajzolunk vele. Egy előnye van a laza állagnak, mégpedig az, hogy könnyen tudjuk használni a szemhéjon színes alapként más szemhéjpúderek alá. Ez a Coastal Scents tusával kivitelezhetetlen volt.

Catrice zselés tus

Az ára, ha jól emlékszem, 1200 forint körül van.
(Az Essence 900, a MAC 5000, a Bobbi Brown 5800, a Coastal Scents 2500.)

Az előző bejegyzésben közzétett smink tusvonalát a Catrice tusával készítettem.


Használtok zselés tust? Melyik a kedvencetek? Ha tudtok a felsorolt márkákon kívül jót, szívesen hallanék róla! Például a Sleek tusáról kíváncsi lennék egy beszámolóra, úgyhogy ha írtatok már róla, akkor nyugodtan postoljátok kommentben a linket hozzá, meg persze más márka zselés tus tesztjéhez is.

21 megjegyzés:

Unknown írta...

Én az essence fekete zselés tusát használom és nagyon nagyon szeretem, életem első tusa. Az elején én is utáltam, hogy nagyon puha, de pár hónap elteltével nekem úgy tűnik keményedett, vagy csak a rutin miatt lett könnyebb a használata?! :D

suzie írta...

Vagy mindkettő:)) Én az elején direkt szárítani akartam kicsit, és kint hagytam az asztalon kupak nélkül, de aztán inkább rátettem, biztos szárad majd magától is.

Biussh írta...

Tök jó! Vettem eddig két tust,amire azt hittem milyen fekete lesz...hát nem. Az egyik az Avonos ami inkább szemfestéknek lett jó,mert 1.nem fekete,hanem szürke 2. állati kemény.De attól függetlenül szép színe van. :) A másik meg az Essence Urban Massage kollekcióból való. Az meg inkább szürkéskék. Úgyhogy most vagy Catrice vagy Essence tust akarok venni. :)

paphu írta...

Sok helyen találkoztam az elf tusával, >állítólag< jól müxik :)

Gabbancs írta...

Nekem az Essence fekete 2 hónap alatt használhatatlanná száradt, pedig rendesen rácsavartam mindig a kupakját. Most filces tusokat használok, nekem jobban beváltak hétköznapra, jobban kézreállnak:)

Réku írta...

Mikor zselés tust szerettem volna venni, vaciláltam a Catrice és az Essence között. Végül a Catrice márkájú jött velem haza és imádom.

Unknown írta...

Nekem először filces tusom volt, de a hegye pár nap alatt beszáradt és nem lehetett vele normális, szép, vékony vonalat húzni...

Így beruháztam a második tusomra, essence zselés... Tetszett-tetszett, viszont 1-2 hónap alatt beszáradt, darabos és most már ezzel se tudok szép vonalat húzni...
Van valakinek a tarsolyában valami trükk, amivel kicsit meg lehetne hosszabbítani az életét? :( Sajnálnám kidobni...

barbi írta...

nekem egy maybelline-es van, mondjuk az nem fekete, hanem fekete és vannak benne pici pink csillámok, azt szeretem, elég kemény, és nem is mászkál, kár hogy nincs belőlük itthon folyamatosan az egész színválaszték :(

amúgy ha jól emlékszem, Suzy írt a Sleek tusáról, azt ki is szeretném próbálni, da ahányszor nézem a MUP shopot, sosincs készleten :S

suzie írta...

@barbi: ha lehetne még kapni Maybelline itthon, én is tuti azt vettem volna meg, valamiért az nagyon szimpi volt.

@TandL: elvileg jót tesz nekik, ha fejjel lefelé vannak tárolva. De ha már megtörtént a baj, akkor szerintem nem sokat lehet segíteni rajta. Valahol olvastam, hogy pár csepp oliva olaj ismét életre tudja kelteni, de nem tudom, hogy ez a szemhéjon a tartósságot nem csökkenti-e.

Galatea írta...

szia
én anno a nyereményjátékodon megnyertem a maybelline fekete gél tusát, azóta is őt használom és nagyon szeretem :)
az ecsetével is könnyű dolgozni.
sajnálom hogy nem sok másféle színben kapható mert vennék még belőle..
színes tusokat szeretnék nagyon, a coastal scents re vágytam eddig de most elbizonytalanodtam..

Dóri írta...

Tus ecsetekről tudnál írni? Amik nekem vannak azok olyan nem rosszak, de valahogy mégse vagyok velük tökéletesen megelégedve. Nem voltak drágák, csak azért vettem meg őket mert ki akartam próbálni a zselés tusokat is.(konkrétan az egyik Essence, a másik meg Avon)Persze kipróbáláshoz nem akartam kapásból több ezer ft-os ecsetet venni. Szívesen olvasnám erről a tapasztalataidat!

Galatea írta...

most olvasom hogy nem találsz itthon maybellinet...nálunk vidéken (kaposvár) a müllerben van. esetleg nézd meg te is a müllerben

suzie írta...

@Galatea: örülök, hogy így bevált!:) Müllerben tényleg nem néztem még, valahogy ritkán járok oda. Majd megnézem, legközelebb tuti olyat veszek, de amíg még jó a Catrice, használgatom azt. Mert azért, na, végül is nem rossz!
A színválaszték tényleg kár, hogy ilyen gyér, lehetnének élénkebb színek is.

Dóri: ez jó ötlet, betervezem a postot :)

Kata írta...

nekem kenődik a catrice :(
abban tudsz segíteni, hogy szemhéjalapként milyen ecsettel lenne jó felvinni? nekem ujjal össze-vissza kenődik sajnos.

suzie írta...

Kata: meg kell várni, amíg megszárad, de ez az összes zselés tusnál így van. Vagy utána is kenődött? Nekem száradás után sziklaszilárdan a helyén marad.

Szemhéjalapként valami keményebb ecsettel jó felvinni, például egy korrektor ecsettel, és ha szükséges, akkor az ujjbegyeddel kicsit egyengethetsz rajta.

Kiss and Blush Makeup írta...

I love ur blog <3 plz check mine out and add if u like it :) follow me ill follow you
kissandblushmakeuptm.blogspot.com/

Maya írta...

Az Essence fekete tusa teljesen más állagú, mint a többi szín. Ezen én is nagyon meglepődtem, de emiatt javaslom, hogy tegyél majd vele egy próbát.

suzie írta...

Tényleg? Keményebb? Mondjuk többen is írták most itt, hogy 1-2 hónap alatt kiszáradt nekik, ez kicsit elvette a kedvem tőle.

Maya írta...

Az enyém bőven több mint fél éves, és nincs baja. Én is majdnem kihagytam, mert a barna állagát utáltam, aztán milyen jó döntés volt mégis megvenni:)

barbi írta...

update-elném a kommentemet: valamelyik magyar blogon olvastam egy tesztet a manhattan zselés tusáról (már nem emlékszem, hol :$), és gondoltam adok neki egy próbát. igaz, ma jött velem haza, és csak gyorsan kipróbáltam a kezemen és a szememen is, de azt kell mondjam, egyáltalán nem rossz, nem olyan puha, mint a catrice, én könnyen bánok vele, elég fekete is, a kezemről alig bírtam levakarni (a szememről ment, de ezt a szuper lemosómnak köszönhetem:D), szóval ha érdekel, térj be egy dm-be, azt hiszem 1800 FT, egy próbát talán megér :]

Rekabíí írta...

Lehet írta már valaki ha igen bocsi. De próbáld meg pár másodpercre betenni a mikróba :D